Mys promenadDen vilda jakten på klänningen

Jag har nu under i för sig inte så lång tid jäktat runt efter att hitta en outfit till begravningen som är väldigt snart och ett bröllop som är i juli har jag för mig. Och jag vet hur jag är. Alltid ute i sista stund och hittar inget. Så den här gången har ja haft lite framförhållning.
Jag var på jakt efter en klänning till bröllopet. Gärna något lite sommringt och trevligt. Nå klassiskt.
De första ja hittade var en jätte söt klänning på indiska i något kanske 60tal. Men den funkade inte alls med min hy. Ja tänkte visa en bild på hur det såg ut. Men idag vill inte bloggen lägga upp vissa bilder av någon anledning och då är de bara att gilla läget helt enkelt.
Sen hittade ja iaf en lite mer 50tal. Men de va inget för bröllop så efter mycket om och med så gled jag in på Monki och hittade den här söta saken. (Ursäktar suddig bild.)

Flugan hade ja tänkt ha till begravningen och den köpte jag på Beond Retro

Så skönt att ha den biten avklarad iaf.

Drömhus

Om de finns någon som vill ge mig en fyr så är ni mer än välkomna. Jag vill bo i en fyr.
"Lighthousekeeping" av Jeanette Winterson är ju en av mina favorit böcker. Den är förmodligen hennes mysigaste bok av mitt tycke även om ja kanske sätter "The Passion" lite högre upp på listan. Men den är så underbart drömsk på något sätt.
Handlar om en liten flicka som får komma och bo med en fyrvaktare som berättar historier på kvällarna när de har tänt fyren.


 Lånade lite bilder från google. Men visst är de supermysigt med en fyr. De finns tydligen hus med fyr i också.Jag vill flytta bort från allt folk. Men gärna till ett ställe som inte ligger för långt från någon stad så man lätt kan åka och handla eller så. Helst med båt, eftersom ja inte kör bil. Och jag liar lite mer på båtar än bilar.
Suuuuuper mysigt.
Ge mig ett fyrhus i födelsedagspresent så ska ja krama oavbrutet på dig i fem års tid.


Börja baka!

Jag skulle med glatta nöje börja baka om jag hade ett sånt här förkläde!
http://shop.sivletto.com/#lang=svVaknade upp något som hela den här helgen då jag inte visste hur ja skulle ta mig till jobbet för att det kräver så extremt med energi att bara ta mig ut genom dörren och möta det stressiga folket på andra sidan av den.
Men ja försökte se till dom små sakerna. Jag stod och sminkade mig framför spegeln i badrummet och la ytligt nog märket till hur fin ja var i håret idag. Bara en sån sak kan ju lättare få en att ta sig ut.
Ja hade inga pengar på telefonen för att sjukanmäla mig, vilket gjorde mig tvungen att ta mig in till jobbet.
Det är löning idag.
Det är varmt och jag har för stökigt hemma för att stå ut med att titta på det en hel dag om ja skulle vara hemma från jobbet.
Jag låg igår och bara stirrade i väggen i flera timmar på kvällen när ja skulle sova och bara tänkte på deppigheter.
När ja kom till jobbet idag så kände ja mig inte alls på topp, men ja måste medge att mina söta kollegor verkligen muntrar upp mig och ja antar att de är sånt ja måste minnas på mornarna när det är tungt att ta sig iväg.

Old styleHär är några av mina favorit bilder!

ordningsam?

Jag har ju då till en del iaf varit ordningsam av mig och hämtat ner sommarkläder från vinden... nu ska vi bara se hur lång tid det tar innan ja är lika ordningsam genom att lägga upp mina vinterkläder där också. Det är lite läskigt där uppe.Att bero på kläder och läskiga utrymmen så har ja inte varit lika ordningsam av mig när det gäller att ta ner kläderna från hall lampan. Ja va i ett nödläge då ja inte hann med att torka allt och då kan man helt enkelt göra så här.


Så lever vi vidare

Dagen innan midsommar så blir det begravning för min kära moster som gick bort i år.
Det kommer att bli oerhört tungt med att träffa alla och sörja tillsammans då hon var en oerhört älskvärd person och ja vet att jag är långt ifrån ensam om att sakna henne och även känna att detta blev väldigt fel på något sätt.
Man vet ju att folk ska dö i en åldersordning på något sätt. Hon var visserligen inte ung, men heller inte gammal.
Precis som Morfar så försvann hon väldigt plötsligt.


Här är en gammal bild på henne som jag har lånat.
Det är på min moster och min morbror när dom var yngre. Eller små..Ja passar även på med en kort minnes stund för min morfar som gick bort 2001.
Ja önskar ibland att ja lärt känna honom bättre och ja har även funderingar på att tillsammans med min mor fortsätta med tidigare påbörjad släktforskning då vi tydligen har en hel del spännande saker som hänt här och där.

Men om vi ska blicka lite frammåt så har ja äntligen fått ett klart svar om inbjudan till Bröllopet! Ska bli så kul att få se att Pierre äntligen ska gifta sig. Jag får återkomma senare med bilder därifrån då det är ett tag kvar fortfarande.

Och till er som läser så, var inte rädd för att minnas era släktingar eller andra nära som gått bort. De är ju faktsikt så de lever vidare.


Mer mys

Visst är det mysigt med folk som hänger små söta påsar på ens dörr!

Har ja aldrig råkat ut för, men ja skulle bli glad av tanken. Går förbi min granne på väg upp till mig och det är rätt ofta det hänger något på dörren. Så trevligt.MyshörnaSå här mysig ser min innergård ut på våren. En liten motivation till att gå ut med sopporna oftare. hihi.Så här ser det ut i min källare där man måste gå ner för att tvätta och boka tvätt tid. Börjar vänja mig vid the creepyness.


Här är min utsikt. Tur att jag älskar hustak!


Så här ser min myshörna ut för tillfället. Planer på mer kuddar, givetvis!
Det är så lätt att bara somna där.

Och så här såg min valborg kväll ut efter att ja kommit hem från en kompis. Ja piggnade till, satte på radion och började lägga puzzel. Nätter är som givet att få för sig saker på.

Lunch~fik

Här kommer lite lunch bilder som tillkommit från när jag har varit och lunchat med en kollega runt på söder.Och ibland kan de bli såhär när ja inte orkar mer eller inte tycker om.


sen kan ja promenera runt lite själv ibland och hitta lite söta, ibland underliga saker att fota som de här.

Sen kan man sitta på nytorget lite i eftermiddags solen och titta på folket omkring eller bara uppslukas av en bra bok.

Inte hunnit...

Hej,
Här kommer lite bilder som uppdatering på saker ja bara inte hunnit med att posta. Lite ihop plock från olika saker och tillfällen, då ja tänkt lägga upp, men det liksom inte blivit av. Så här är lite bilder på smått och gott.


 
En sån här mysig tallrik kan man få ibland när man kommer hem till kusinen på besök.

 
Så här kan en middag med bokklubben se ut. Allt var jätte gott!

 Ja ber om ursäkt till BigRed som just när ja tog den här bilden pratade om hur hon ogillar att vara med på bild. Men du får offra dig helt enkelt. Förminskade iaf bilden massor! ; )

Och att bero på detta. Titta vad ja hittade hemma i "arkivet". Haha! Btw, du är jätte söt!Ja så har det kunnat se ut.
Sen hittade ja lite bilder på mig. Och mitt senaste hårprojekt som de kanske är på tiden att visa lite hur det har gått för er som inte sett eller ändå.


Först blev det så här, sen hade jag i en avfärgning och då blev det ..


sådär.

Sen hade ja i en toning och då blev det såhär!Det är alltid kul att leka lite med bilder. Men sen gjorde ja en till blondering och då blev de så här igen.Sen va ja ute och dom bra bilderna ligger på rockspot.se där vi hamnade med på mingelbilder. Grym fotograf om ja får säga mitt.
Men bilderna ja själv tog... och Ellie, jag vet att du var kalas när du sa att ja fick lägga upp de här bilderna, så ja tog bort några och valt ut bara enstaka.

Du får även hojta till om nåt ska bort.Och här avrundar jag.

Får fylla på med mer i nästa inlägg som även de förmodligen blir lite av ett slaskinlägg med bilder som ja inte hunnit få upp.

All the pretty things


 
(De här bilderna var skapade som att ge en känsla på bild till hur det kändes efter vårt besök på Burger King.)


RSS 2.0