TopFive med Wes Anderson

Nu ska vi se om ja kan hålla det här och hur länge innan ja börjar tämnja på gränserna.
Kanske inte alltid kommer hålla fem stycken.. eller så får ja kanske göra ännu en kategori. Vi får se.
Här är de i af.

Wes Anderson har en tendens att fånga den där obekväma tystnaden och tillvaron som lätt kommer i samband med människor vi möter på vägen i våra liv. Vilket ja tycker han gör på ett helt fantastiskt sätt och verkligen lyckas förlöjliga det eller dra fram de bästa även ur det. Ja tror att de som kan känna igen sig i de där obekväma situationerna eller frustrerande personerna som man möter på vägen och bara inte kan göra något åt. Ja tror att de som känner igen de där har lite lättare för att uppskatta och förstå Wes Anderssons stela regi och brillianta men givetvis stiffa humor.

Jag ser verkligen fram emot hans nästa fim som jag hoppas hinner komma till sverige innan årets slut iaf. Fantastic Mr. Fox heter hans senaste produktion och givetvis kan jag ju inte säga något om den.


 

Här är fem av de filmer som gjorts utav Wes Anderson som, med undantag för en, är otroligt bra filmer.

Först gjordes Bottle Rocket (Är INGET jag rekommenderar.) Den hade sina moments men inte tillräckligt för att jag skulle kunna rekommendera den.Sen har vi ju även Royal Tenenbaums (detta är inte i korrekt ordning) som ja när ja såg den tyckte att den var lite sämre än hans andra filmer. Den kändes väldigt lång. Men när ja tänkte tillbaka på den så kom ja hela tiden på sekvenser som var jätte roliga och ja gillar den typen av filmer som gärna drar sig kvar hos mig och absorberas lite vart eftersom.
Inte alltid, men ja kan nog känna att Wes Anderson har den effekten på något sätt.Sen har vi en av mina favorit Wes Anderson filmer och mycket möjligt att det är den bästa film jag någonsin sett med Bill Murray. Även om han på senare år blivit bättre.
Rushmore
Sen har vi även den om något hyllade The Life Aquetic with Steve Zissou.

Den är som hans andra filmer väldigt seg, men något ut över det vanliga ändå. Väldigt rolig och lägger sig lätt på min top fem lista av hans filmer.
För att inte glömma att nämna en av de bästa Sound Tracken någonsin!
Med den här snubben nedan som gör akustiska covers till David Bowie låtar som är helt underbara!


 

Sen den sista av hans filmer hittills The Darjeeling Limited,

Jag vet att den inte blev lika omtalad och rekommenderad som vissa av hans andra filmer. Men ja tyckte att den var helt fantastisk! Jag blev själv sugen på att åka tåg med två missanpassade personer där allt möjligt underligt kan hända.

Den va otroligt rolig och välgjord i samma Wes Anderson anda som hans tidigare filmer.
Och det är nu ja ska komma undan med att inte behöva ha Bottle Rocket på min top fem lista av Wes Anderson filmer. Och de gör ja genom att nämna att Hotel Chevalier är en kortfilm som från början separerats från Darjeeling. Den ligger alltså med på min Top Fem lista och på så sett slipper jag ha med Bottle Rocket.


Kommentarer
Postat av: BigRed

Men The Royal Tennenbaums är ju bäst!

2009-06-04 @ 11:19:14
Postat av: Jeanette

Vet inte. Känns som att de där med trädet är rätt så oslagbart.

2009-06-05 @ 10:08:28
URL: http://triplesec.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0