Onödigt tänkande

Jag känner mig ignorerad och i sido kastad av folk ja verkligen bör bry mig mindre om. Antar att det av gammal vana förföljer mig att alltid vara den som hör av mig till de som inte hör av sig till mig. Men ja ska försöka se till att bli bättre på det där.


Jag sover i en säng som är halvt bäddad och det ända som, av någon underlig anledning, stör mig med det är att ja bör ta upp hela sängen. Men ja ligger som vanligt ihopkrupen till en liten boll när ja sover, med min värmekudde på fötterna.


Jag bör snart bege mig till vänner för att sedan fortsätta ut på krogen. Inte för att jag egentligen vet vad jag gör där. Men det är ju jätte trevligt att gå på spelning iaf.


Lägenheten börjar verkligen ta sig. Jag har fått upp gardiner. Köpt en jätte billig, jätte fin matta, har en korg på köksbordet som står på en röd och vit rutig duk. Det börjar verkligen lika något kan man säga. Det ända som besvärar mig är att ingen mer kan få uppskatta detta. Sitta med vännerna i vardagsrummet hade varit jätte trevligt nu när det är så fint och golvet är nyskurat och disken är diskad. Men jag antar att det får bli en annan helg. Jag har ju faktiskt inte varit hos dom sen de flyttade heller och de var ju ännu längre sen.


Imorgon är det bokklubb och diskussions boken är Flyga Drake. Ser jätte mycket fram emot det. Ska bli jätte trevligt att få höra allas åsikter och jag är jätte nyfiken på nästa bokklubbs val.


Plötsligt försvann det igen!

Jag är faktiskt så arg så att jag skakar just nu.

Grattis!
 Ni lyckades med något iaf. Men jag tänker fortfarande inte betala några jäkla pengar!

Ja tar hellre i tur med min ilska eller ringer upp The Don för ett allvarligt snack än att betala något jag enligt LAG inte ens har någon skyldighet till.
Och sen kan ni köra upp kommentarer om att man inte behandlar släkt på det sättet oavsett, för det är inte som om någon hade stått på min sida om situationen varit omvänd.
Kanske är dags att lära sig vad ordet konsekvens har för betydelse i det här sammanhanget och erkänna för sig själv att man varit klantig. UTAN att dra in hela släkten.

Nu kan jag inte säga till 100% att det är så här det är eftersom jag inte får höra något direkt sagt till mig. Allt kommer i verbala omvägar.


Jag vet verkligen inte om jag ska skratta eller gråta i den här frågan.

Jag skulle kunna gråta för att det är så tragiskt att de ska behöva bli så här så fort man inte följer deras "lag" med deras absurda livssyn och vinklar på saker och ting.
Jag anser att de har varit för bortskämda och inte vet hur människor beter sig som vettigt folk och erkänner för sig själva när man gjort ett ärligt misstag. Då kanske man åtminstone skulle kunna resonera kring en kompromiss. Men det ordet finns väl inte med i deras vokabulär heller gissar jag på.


Jag skulle kunna skratta för att det är så Absurt att se, vad som ska likna, vuxna människor bete sig som små barn.

Springer till mamma så fort de är något som är jobbigt, och det är inte det värsta, för att man pratar med sin mamma om problem det tycker jag är helt okej.
Men då fixar hon det med att se till att utsätta "Den onda personen" (I den här frågan skulle det vara jag alltså) för något så att man tillslut inte orkar med längre utan ger efter.
Men det kommer inte att hända den här gången. Det finns inget någon kommer att kunna säga eller göra som kommer få mig att betala en jäkla summa pengar som är dyrt för mig och säkerligen små potatis för dom i jämfört med vad jag tjänar.

Jag är 23 år och har visserligen ett fast jobb, men crap lön och en hög jäkla hyra plus el på det, etc andra utgifter som går åt på en månad. Ska jag då sitta och betala dubbla hyror?!

Finns inte en möjlighet. Och om nu resten av släkten är så trångsynta och känner att de behöver lägga sig i en argumentation som egentligen är emellan mig och min farbror. Då är det helt deras eget problem.
Jag kommer bara att sakna att kunna komma hem till min andra farbror och faster, det har alltid varit som ett andra hem för mig och jag har alltid varit välkommen och de har jämt ställt upp. Men om det är så här det är så är det så här det är.

Väldigt tråkigt bara.
Och om de någon gång ångrar det så är de mer än välkomna att ringa så kommer jag lätt att förlåta det.
Men resten av släkten kommer nog bli en svårare fråga.


Plötsligt försvann det.

Okej, mina tankar sprudlade nyss med saker att skriva om, men så fort jag fick upp fliken skapa så glömde jag bort allt.

Jag behöver lite kreativ stimulans känner jag. Återkommer efter rökpaus.

......................................................................................><......................................................................................

Nu så.

Mycket saker som har gjorts på kortare tiden.
Umgåtts mycket med Kusiner från olika håll.

Undvikit alkoholen duktigt. Efter senaste bravaderna som kunde ha slutat mer ångestfaldigt än vad det lyckligtvis gjorde så har jag valt att gå in på det lugna alkoholfria livet lite mer seriöst den här gången. Jag har lätt att slänga i mig en öl och då är det ingen hejd, utan då kan jag fortsätta resten av kvällen tills jag är kalas och på väg hem. Sen blir jag även öppen för mer förslag av någon anledning. Som jag inte riktigt lyckats klura ut om de är bra eller dåligt. Jag känner att jag upplevt en hel del kaotiska saker nu. Skulle vilja lugna ner lite och hitta någon skön balans i livet.

Som sist pratade jag till exempelt om att resa. Vet inte varför men jag ser mig själv sitta på nå Café i nån stad i Italien/Frankrike eller England kanske. Känns som att det skulle kunna vara något. Sitta och skriva, teckna eller måla.


Lite tråkigt måste jag säga att det är att inte kunna dricka. Men ett hett tips när man vill ha en alkoholfri kväll men ändå gå ut och se en spelning är alkohofria drinkar. Man kan ju tyvärr även stöta på den dåliga sorten som bara är en salig blandning juice vilket ibland kan vara lite tråkigt.

Men jag tänkte rekommendera några ställen där jag vet att de är goda iaf och jag kan även återkomma med fler om någon skulle vara intresserad.

Både Debaser Slussen och Medis har faktiskt en del jätte goda alkoholfria drikar. Det positiva med det hela är att det är så billigt. Allt beror ju lite på vem som blandar dem tyvärr, så man kan ju aldrig vara helt säker på vad man får. Men jag gillar surt och fruktigt så de brukar jag alltid säga till dom i baren och de brukar oftast funka jätte bra.

Landet vid Telefonplan - på nedre planet brukar även dom blanda riktigt goda drinkar.
Beroende på vem som står där uppe så kanske även det kan funka, men eftersom dom mesta dels serverar öl där så kan man aldrig vara helt säker.

KGB på Malmskillnadsgatan har även jätte goda alkoholfria drinkar.

Om man vill ha en vanlig riktigt god drink så kan jag varmt rekommendera Vampire Lounge. Dom gör säkert även bra alkoholfria, men det har jag inte hunnit testa.

Jag har även en del andra ställen som jag tänkt prova. Det var tillexempel jätte länge sen jag var på Snotty och Indigo så någon dag så tänkte jag ta en vända där och se om dom har nå kul att erbjuda.
Underbara bar är även trevligt och där har jag heller inte hunnit se efter.

Jag får återkomma efter  jag provat fler ställen.
Nu ska jag gå och kolla på film. Har tema fransk film ikväll.


Gott Nytt år?

Jag har varit med om min del underliga Nyårsfiranden. Inte minst förra året. Men det här årets nyår blev en ny typ av underlighet.


Under natten innan nyår så satt jag sömlös framför datorn fram till kanske fyra på morgonen. Tillslut somnade jag och vaknade upp runt tolv tiden då jag slog på teven. Senare visades en film som jag vill rekommendera till er med sådan filmsmak.


De älskande på café de flore
Les Amants du Flore

Det är en film om Simone de Beauvoir som tar sin plats i Frankrike under hennes ungdoms år och följer hennes resa genom att bli en känd författare.
Anna Mouglalis är otroligt vacker även utanför sin skildring av Simone i denna film.

 


Jag fortsatte sedan hem till Bid Red för att äta lite Ost och kex med vindruvor som serverades som plockmat tillsammans med små kyckling klubbor.
Senare samma kväll hade vi en hyperaktiv bebis som sprang runt och vägrade sova fram till någon gång vid halv två två in på nästa år. Hon hade mer energi än någon annan av oss. Jag ger Wurpiz cred för att hon orkade vara sånt stimulerande sällskap till henne. Jag och Big red var något utslagna. Men bortsätt från en något sömnlös natt så hade vi ändå väldigt trevligt.

När jag kom hem så la jag mig under dubbla täcken som var uppdragna till en något kall näsa.
Det drar något fruktansvärt i min lägenhet och lufsar jag inte runt i duntofflor så är det fluffstrumpor för att inte uppmuntra isbitar att lägga sig på fötterna mer än som det nu är.
Imorgon ska jag försöka komma iväg tidigt till jobbet så att jag kan kolla efter nya tofflor nere i Gallerian när jag har slutat.

Jag har även satt upp ett nytt, om något suddigt mål framför mig.
Jag har aldrig sett mig som en person som vill resa eftersom jag avskyr att flyga. Det är en av de värre typen av illamåenden jag utsatt mig för. Och jag avstår helst från saker, om jag kan som får mig att må dåligt.
Men efter att ha sett filmen här om dagen så fick jag sån lust att kanske åka iväg och upptäcka saker. Vad är jag inte säker på, men något. Se något.
Mina önskade resemål skulle i så fall vara.
England
Irland
Tyskland
Italien
Frankrike

Jag har länge velat åka på en tågresa bara för att se var den tar mig. Jag fick för mig att jag skulle göra det här med någon/några. Men jag har aldrig riktigt kommit fram till vem/vilka de skulle vara. Så jag funderar på att resa själv.
Jag antar att man ändå möter folk på vägen. Och eftersom jag inte kan mata min tomhet här så kan jag väl lika gärna leva med den och åka någon annanstans. För om bara för ett kort ögonblick så känns det som väldigt sällan den elaka känslan försvinner när den väl kommer tillbaka.
Om jag reser så kanske jag kan utvecklas mer som person. Veta mer om var jag vill hamna och vad jag vill göra med mitt liv och göra något samtidigt.
Jag behöver något mer mål som får mig att genom föra själva resandet. Men något ska man väl kunna komma på.
Jag har ju inte brottom just nu iaf.

Vi får väl helt enkelt se hur det artar sig.


RSS 2.0